برای به دست آوردن محتوای کلی سوره غاشیه، لازم است ارتباط بین دسته هایی که به دست آمده است، روشن شود.

در دسته بندی سوره غاشیه، سه دسته کلی برای این سوره آمد. دسته اول، درباره حالات و سرنوشت مختلف انسانها در قیامت بود. دسته دوم درباره دعوت به دقت در آفرینش و دسته سوم درباره لزوم تذکربه قرآن بود. سوال اینجاست که این سه دسته، چه ارتباطی با هم دارند و هر سه با هم چه هدف و محتوای کلی را می خواهند برسانند؟؟

 سه نظر را در این باره می آوریم:

 نظر اول: دقت در آفرینش، انسان را به این نتیجه  می برساند که خلقت جهان، همراه با تدبیر آن است. به عبارت دیگر، خدا هم خالق هستی و هم مدبر آن است. بنابراین تدبیرزندگی به دست خداست و باید مطابق دستور او زندگی کرد وگرنه در قیامت، زندگیمان بی حاصل خواهد بود. و این مطلبی است که محتوای تذکر قرآن است.

نظر 2: دقت در نظم و هدفمندی آفرینش، انسان را به باور وجود معاد می رساند. و انسانی که معتقد به معاد است، باید در زندگی دنیا، حساب وضعیت خود در آن جهان را هم داشته باشد. و این مطلبی است که محتوای تذکر قرآن است.

نظر3: در بهشت همه چیز به جا و مفید است در حالی که در جهنم، هیچ چیز خاصیتی که باید داشته باشد را ندارد. زیرا بهشتیان همسو با جهان آفرینش (که هر چیز خاصیت خود را به نحو احسن، نشان می دهد و همان گونه است که باید باشد) زندگی کردند ولی جهنمیان برخلاف طبیعت خود رفتار کردند. و این مطلبی است که محتوای تذکر قرآن است.